Skip to content

Kadınlar Konuştu…

Toplumsal Eşitlik Derneği’nin  “Türkiye Yüzyılı’nın Gölgesinde: Kadınlar, Toplumsal Cinsiyet ve Yeni Arayışlar” başlıklı söyleşisine ev sahipliği yaparak birbirinden değerli Adalı akademisyenleri ağırladık.

Prof. Dr. Fatmagül Berktay, Prof. Dr. Nükhet Sirman, Doç. Dr. Seda Yavuz’un konuşmacı olduğu söyleşi Av. Tuba Torun moderatörlüğünde yapıldı.

Söyleşide, “Kadınlar Türkiye’nin yeni yüzyılında nerede duruyor? Toplumsal cinsiyet rollerinde hangi kırılmalar yaşanıyor? Yeni arayışlar eski kalıpları nasıl sarsıyor?” sorularına cevap aranırken, eşit ve adil bir toplumun gerekliliğine vurgu yapıldı.

Belediyemiz Hizmet Binası Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki program Toplumsal Eşitlik Derneği Başkanı Begüm Yavuz ile Belediye Meclis Üyemiz Döndü Ayvaz’ın konuşmalarıyla açıldı.

Bugün burada bir araya gelmenin önemini anlatan Yavuz ve “Kadınların toplumsal hayatın her alanında eşitliğe ulaşabilmesinin yalnızca kadınlar için değil, toplumun tamamı için bir ihtiyaçtır” diyen Ayvaz yaptıkları konuşmalarda İstanbul Sözleşmesi’nin önemine işaret ettiler.

Türkiye’deki kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çeken Avukat Tuba Torun ise,  Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Adalıların büyük ilgi gösterdiği söyleşi soru ve cevaplarla son buldu.

SON HABERLER