İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, çevre bilinci oluşturma ve sürdürülebilir yaşam anlayışını yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
Adalar Belediyesi ve TÜÇEM ile iş birliği içerisinde hayata geçirilen ve proje yürütücülüğünü Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay’ın yaptığı “Heybeliada Temizlik Etkinliği” kapsamında üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve TEMA Vakfı gönüllüleri ile birlikte doğaya katkı sağlandı. Katılımcılara çevre dostu yaşam biçimleri konusunda farkındalık kazandıran bu etkinlik, aynı zamanda gençleri gönüllü çalışmalara teşvik ederek sosyal sorumluluk bilincinin güçlenmesine katkı sundu.
Etkinlikte, özellikle çevresel sürdürülebilirliğe dikkat çekilerek Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 12. Maddesi olan “Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim” hedefi ön plana çıkarıldı. “Dünya Tek Kullanımlık Değil!” sloganı ile gerçekleştirilen farkındalık çalışmaları kapsamında, geri dönüşümün ve tüketim alışkanlıklarının doğrudan çevresel etkilerine vurgu yapıldı. Katılımcılar, Çam Limanı’nda temizlik etkinliklerini gerçekleştirerek çevreye duyarlılığın ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptılar. Öğrencilerin bu duyarlılığı, Heybeliada sakinleri tarafından destek ve takdirle karşılandı.
Öğrenciler, temizliğe başlamadan önce başta sigara izmariti olmak üzere çeşitli plastik atıkların bariz şekilde göze çarparak hem çevreye zarar vermekte hem de kötü bir manzaraya sebep olduğunu belirtti. Ayrıca cam kırıkları ve çivi gibi keskin materyaller de hem insan hem hayvan sağlığı için birer tehdit unsuru oluşturmaktaydı.
Etkinlik sırasında 100 poşet çöp ve poşetlere sığmayan onlarca büyük boyuttaki atığı toplayan öğrenciler, çevremizi korumanın aslında ne kadar değerli olduğunu ve büyük küçük demeden elimizdeki çöpün doğaya atılmasının ne gibi sonuçlara yol açabileceğini tekrardan vurguladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Sude Yıldız, Hülya Karadağ, Musa Avcı ve Murat Çevik tarafından, Adalar Belediyesi’nin ve TÜÇEM’in destekleri ile geliştirilen proje, gençlerin çevresel sorunlara duyarlılığını artırmayı ve toplumda sürdürülebilirlik bilincini güçlendirmeyi amaçladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu tür sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla öğrencilerinin toplumsal duyarlılığını artırmayı, çevreye karşı sorumluluk bilinci geliştirmeyi ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefini desteklemeyi sürdürüyor.