Skip to content

Başkanımızın Akülü Araçlarla İlgili Açıklamasıdır

Kıymetli komşularım, değerli Adalı hemşehrilerim!

Seçim süreci içindeki buluşmalarımızda, kültürel zenginliği ve tarihi dokusuyla İstanbul’un en güzel sokaklarının yer aldığı Adalarımız’ın artık akülü araçların çirkin görüntüleriyle konuşulur hale geldiğini, hepimizi rahatsız eden bu görüntüleri yine sizlerin destekleriyle, hep birlikte çözeceğimizi birçok kez dile getirdim.

9 Nisan 2024 tarihli sosyal medya paylaşımımda ise akülü araçlar ile ilgili olarak en kısa süre içinde süreci başlatacağımızı ve kararlı olduğumuzu vurguladım.

03.06.2021 tarihli 2021/4-4 sayılı karar kapsamında UKOME yönergesinin şartlarını taşımayan araçlar için bugün itibarıyla toplatılma işlemlerine başladık. Yasal olmayan bu araçların yenilerinin de Adalar’a getirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bireysel akülü araçlarla yolcu taşımacılığı yapılması, ehliyeti olmayan ve 18 yaşın altındaki çocukların kullanımı, gün boyu merkezi noktalarda parklanmalar, artan kazalar hepimizin malumu. Halkımızın pazar alanlarına ulaşımını ücretsiz olarak sağlıyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminde çocuklarımızın okullarına ulaşımını ücretsiz olarak sağlayacağız.

Adalarımızın sokaklarında ailelerimizin rahatça yürüyebilmesi, gençlerimizin bisiklete binebilmesi, çocuklarımızın rahatça oyun oynayabilmesi ve en önemlisi Adalı hemşehrilerimizin can güvenliği için Emniyet, İBB ve Adalar Zabıtası olarak sürekli kontrollerimize devam edeceğiz. Kararlıyız!

Ali Ercan AKPOLAT

Adalar Belediye Başkanı

SON HABERLER