Skip to content

Adalar Belediye Meclisi Büyükada’da Halkla Beraber Yapıldı

Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat, seçim vaadini yerine getirerek meclis toplantılarını Ada sakinleriyle birlikte yapmaya devam ediyor. 2024 Nisan ayından itibaren sırasıyla Büyükada, Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Sedef Adası’nda açık havada yapılan Belediye Meclis toplantılarında Başkan Akpolat ve Belediye Meclis Üyeleri, yediden yetmişe herkesin katıldığı şeffaf bir yönetim anlayışına dikkat çekiyor.

Adalar Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Birleşim Toplantısı da Büyükada’da halkın katılımıyla gerçekleşti. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından Başkanımız Ali Ercan Akpolat açılış konuşması yaptı. Eylül ve Ekim aylarının önemli günlerini tek tek anan Başkanımız, “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” nün önemine vurgu yaparken ülkemizde artarak devam eden çocuk ve kadın cinayetlerine dikkat çekti ve bu şiddetin bir an önce durdurulması için ilgili mercileri görevlerini yapmaya çağırdı. 

Ekim ayının ülkemize ve tün dünyaya barış ve huzur getirmesini dileyen Başkanımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programlarına tüm halkı davet etti.

İMAMOĞLU DAVASI VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Başkanımızın gündeminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılanması da vardı. İBB Başkanı İmamoğlu’nun hiçbir ayrım yapmadan 39 ilçeye hizmet ettiğini belirten Başkanımız, İstanbul halkının Başkan İmamoğlu’nu asla yalnız bırakmayacağını vurguladı.

CHP Belediye Meclis Üyesi Döndü Ayvaz da grubu adına yaptığı konuşmada, mahkemenin İBB Başkanı İmamoğlu’na  2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı vermesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederken, “İstanbul halkının iradesine karşı alınan bu hukuksuzluğu asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Kadın cinayetlerinin politik olduğunu vurgulayan Meclis Üyesi Nesimi Aday ise “İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmesi de politiktir” dedi.

AKP Meclis Üyesi Münevver Durmuş da kürsüden yaptığı konuşmada “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” ve Ekim ayının diğer önemli günlerini andı.

ADA HALKI KONUŞTU

“2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gündemi” nin değerlendirilmesinin ardından Başkanımız sözü Ada halkına bıraktı. Adaların sokak hayvanlarının, ulaşımının, kıyılarının, çevre sorunlarının konuşulduğu toplantıda Adalılar talep, görüş ve önerilerini paylaştılar.

Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarının 2. Birleşim Toplantısı 11 Ekim Cuma günü, saat 11.00’de Çelik Gülersoy Kültür Merkezi Belediye Ek Hizmet Binası Bahçesinde yapılacak. 

SON HABERLER