Skip to content

Acil Durumlarda Kesintisiz İletişimin Sağlanması İçin…

Başkanımız Ali Ercan Akpolat, “Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Adalar Şubesi Arasında Acil Durum Haberleşmesi Hizmetlerinde İşbirliği ve Koordinasyon Sağlanmasına İlişkin Protokol”ü imzaladı.


Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Adalar Şube Başkanı Zeynel Abidin Meriç ve Şube Yönetim Kurulu üyelerini makamında ağırlayan Başkanımız, olası afetlere karşı yapılan protokolün hayati önemine dikkat çekti.

Protokolde, Adalar ilçemizde meydana gelebilecek deprem, yangın, kaza, meteorolojik afetler ve benzeri acil durumlarda, mevcut haberleşme sistemlerinin yetersiz kalması veya tamamen devre dışı kalması halinde, alternatif telsiz haberleşme sistemlerinin devreye alınması, acil durumlarda kesintisiz iletişimin sağlanması, ilgili kurumlar arasında koordinasyonun güçlendirilmesi ve halkın yardım taleplerinin hızlı bir şekilde yetkili makamlara iletilmesi amaçlanmaktadır.

Ayrıca protokol kapsamında, afet ve acil durumlara yönelik eğitim ve tatbikatların gerçekleştirilmesi, gönüllü katılımının artırılması, haberleşme altyapısının güçlendirilmesi ve Adalar genelinde afetlere hazırlık kapasitesinin yükseltilmesine yönelik ortak çalışmalar yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

 

SON HABERLER