Skip to content

Adalar’da Büyük Zafer’in 102’nci Yılı Coşkuyla Kutlandı

 

Adalar’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları, Büyükada Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle başladı. İlçe protokolü ve Adalıların katılımıyla gerçekleşen törenin ardından, Adalar Kaymakamı Abdurrahman İnan’ın ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.

Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında tüm Adalar’da gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşüne ve ardından Atatürk Meydanı’ndaki konserlere Adalılar yoğun ilgi gösterdi.

Kınalıada’da bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü; Burgazada ve Heybeliada’dan da Adalılar’ın katılımıyla Büyükada’da fener alayı ile devam etti. Adalar Belediyesi’nin tahsis ettiği tekne ile gelerek Büyükada Atatürk Meydanı’nı dolduran Adalılar; Ada Dans Grubu, Adalar Gençlik Orkestrası, Nurcan Başpınar ve ünlü DJ Suat Ateşdağlı’nın performanslarıyla unutulmaz bir bayram gecesi geçirdiler.

“Bayramlar ‘Bayram’ gibi kutlanmalı”

Atatürk Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, göreve gelmeden önce verdiği sözü hatırlatarak; “Milli bayramlar bir milletin hafızasıdır. Ortak değerlerini, tarihini ve bağımsızlık mücadelesini yücelten, bizleri bugün olduğu gibi bir araya getiren anlamlı günlerdir. Bunun için milli bayramlarımızı Adalar’da bugünkü gibi coşkuyla kutlamaya ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda mücadelemizi ve belediyecilik hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı büyük bir coşkuyla yürekten kutluyor; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını; tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Ada Dans Grubu, Adalar Gençlik Orkestrası, Nurcan Başpınar ve ünlü DJ Suat Ateşdağlı performanslarıyla son buldu.

SON HABERLER