Adalılar Depremi Konuşuyor

Söyleşi

Etkinlik Detayları

  • Büyükada Anadolu Kulübü
  • 22 Şubat 2023
  • Çarşamba, 13:00 - 16:00
  • Adalar Belediyesi

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Choose tickets
$0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

Adalılar Depremi Konuşuyor

Büyükada Anadolu Kulübü

Çarşamba, 13:00 - 16:00
22 Şubat 2023

000000

Adalar Belediyesi

Organizer's other events

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Dr. Umut Almaç ile İmar ve Şehircilik Müdürümüz Hüseyin Yılmaz, olası Marmara depreminin Adalara etkisiyle ilgili sorularınızı yanıtlayacak. Büyükada Anadolu Kulübü’nde 22 Şubat Çarşamba günü, saat 13.00’da düzenleyeceğimiz programa tüm Adalılar davetlidir.

Prof. Dr. Haluk Eyı̇doğan Kimdir?
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Bölümü’nde Lisans ve Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı. 1976 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Bölümü’nde asistan olarak akademik hayatına başladı. İTÜ’de Sismoloji (Deprembilim) dalında 1983 yılında Doktor, 1987 yılında Doçent ve 1993 yılında Profesör ünvanı aldı. Çeşitli tarihlerde İTÜ Jeofizik Mühendisliği Yer Fiziği Anabilim Dalı (1990-2009) ve Bölüm Başkanlığı (1997- 2003), İTÜ Senatosu üyeliği ve Maden Fakültesi Yönetim Kurul üyeliği yaptı. 2004-2007 döneminde Başbakanlık Ulusal Deprem Konseyi Başkanlığı, Türkiye Deprem Vakfı Genel Sekreterliği (2003-2009) görevlerini yürüttü. Depremlerle ilgili olarak TÜBİTAK, Türkiye Elektrik Kurumu ve özel sektör tarafından desteklenen projelerde proje yürütücülüğü yaptı. Marmara Depremi Yeniden Yapılandırma Projesi, İBB Metropolitan Planlama Bürosu Çevre Düzeni
Planı projesi ve İstanbul Sismik Mikro-Bölgeleme Etütleri ve AFAD çalışmalarında danışmanlık görevlerinde bulundu. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde depremlerle ilgili proje çalışmalarına katıldı. Projelerde deprem kaynak özellikleri, depremlerin zaman ve mekanda değişimi, deprem-diri fay ilişkileri, mikro- depremlerin ve artçı depremlerin sahada izlenmesi, sismik mikro-bölgeleme, zeminlerin deprem tepkisi, ana deprem-artçı deprem ilişkileri ile ilgili konularda proje ve araştırmalar yaptı.

Yerli ve yabancı bilimsel yayın organlarında ve popüler bilim dergilerinde yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır. 2000-2008 yılları arasında Avrupa Sismoloji Dergisi editörlüğünü yaptı. Türkiye depremleri ile ‘Türkiye Büyük Depremleri Makro-Sismik Rehberi (1900-1988)’, ‘Türkiye ve Çevresi Deprem Kataloğu (1971-1975)’, ‘50 Soruda Deprem’ ve ‘Afete Dönüşen Bir Doğa Olayı: Deprem’ başlıklı kitapların yazarıdır.

2011-2015 yılları arasında TBMM 24. Dönemde İstanbul’dan Milletvekili seçildi. TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası, Türkiye Jeoloji Kurumu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Heybeliada Gönüllüleri Derneği, Heybeliada Kütüphane Koruma Derneği, Adalar Deniz Yaşamını Koruma Derneği, Heybeliada Lions Kulübü, Türkiye Deprem Vakfı, Adalar Vakfı üyelikleri ve yönetim görevlerinde bulunmuştur.

Dr. Öğretim Üyesi Umut Almaç Kimdir?

Dr. Umut Almaç lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Perugia Üniversitesi’nde, “Tarihi Yapıların Onarımı ve Depreme Karşı Güçlendirilmesi” programında yüksek lisans derecesi aldı. Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve Prof. Dr. Feridun Çılı yürütücülüğünde hazırladığı “Zeyrek Camii (Pantokrator Kilisesi) Kuzey Bölüm Strüktür Analizi ve Sağlamlaştırma Önerileri” başlıklı teziyle İTÜ Restorasyon Programı’nda doktorasını tamamladı. Doktora sonrası misafir araştırmacı olarak “Tarihi Yığma Yapılarda Ahşabın Strüktürel Kullanımı ve Onarımları için Yöntemler” isimli projesini TÜBİTAK desteği ile Imperial College London’da yürüttü. 2007 yılında göreve başladığı İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde 2018 yılından itibaren Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır ve kültür varlıklarının korunması alanında lisans ve lisansüstü düzeyinde dersler yürütmektedir.

Almaç, 2001 yılından beri Türkiye’nin farklı bölgelerindeki arkeolojik alanlarda yürütülen yüzey araştırması ve kazılarda özellikle belgeleme ve yapısal konservasyon konularında görev almıştır. Başta İstanbul olmak üzere, devam etmekte olan koruma projelerinde danışmanlık yapmaktadır. Mimari mirasın korunması üzerine ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır. Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli bilimsel projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak yer almaktadır.

Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Yılmaz Kimdir?

Hüseyin Yılmaz, lisans eğitimini Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde 2008 yılında tamamladı. Ardından West Cheshire Collage’de çelik yapılar ve çizim eğitimi aldı. 2010 yılında Kartal Kadıköy-Metro İnşaatı Yapı Denetim Firması’nda görev aldı. 2013 yılında Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı ve 2019 yılından beri Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü yürütmektedir. Yılmaz, aynı zamanda İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nde görev almaktadır.