Skip to content

Geleneksel Yusuf Alkan Futbol Turnuvası Başlıyor!

6.GELENEKSEL YUSUF ALKAN FUTBOL TURNUVASI KURALLARI

* TURNUVA 16 TAKIMDAN OLUŞACAKTIR.

* TURNUVA 9 EKİM – 20 EKİM TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEKTİR.

SON BAŞVURU TARİHİ 3 EKİM 2024 PERŞEMBE GÜNÜDÜR.

KURA ÇEKİMİ 4 EKİM CUMA GÜNÜ SAAT 14.00’TE ADALAR BELEDİYESİ EK HİZMET BİNASI ÇELİK GÜLERSOY KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ BAHÇESİNDE OLACAKTIR.

*MÜSABAKALAR ÇARŞAMBA VE CUMA GÜNLERİ AKŞAM 18.00 – 22.00 SAATLERİ ARASINDA BÜYÜKADA MADEN HALI FUTBOL SAHASINDA YAPILACAKTIR.  AÇIKLANACAK FİKSTÜR KESİNDİR; İTİRAZ EDİLEMEZ, DEĞİŞTİRİLEMEZ.

AMAÇ:

Adalarda yaşayan gençlerin, futbolseverlerin birbirleri ile tanışıp iletişim kurmalarını, aralarındaki dostluk, sevgi ve saygı bağlarını geliştirmelerini, centilmenlik duygusu ile sportif faaliyetlerde bulunmalarını, ayrıca Adalar halkının eğlenceli vakit geçirerek stresten uzaklaşabilmesini teşvik etmek ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine katkıda bulunmak.

OYUN KURALLARI

Yusuf Alkan Futbol Turnuvası’na katılan takımlar aşağıdaki kuralları kabul etmiş sayılır.

  • Turnuvada centilmenlik esastır.
  • Turnuva, Disiplin Kurulu Başkanı ve Yönetimi tarafından yönetilir.
  • Tertip Komitesi 5 kişiden oluşur.
  • Tertip Komitesi’nin vereceği kararlar kesindir.
  • Takım listeleri 9 futbolcu, maç kadrosu 9 kişidir.
  • Her takım en az 6 futbolcu bildirmek zorundadır.
  • Takımlar Adalar ilçesinde ikamet eden ya da çalışan insanlardan oluşacaktır. Her takım bu kurallar dışında en fazla 2 oyuncu oynatabilir.
  • Halı saha maçları kaleci dahil 6 kişi oynanır.
  • Takımlar maçta sınırsız oyuncu değiştirebilir.
  • Müsabakalar Büyükada Maden Halı Futbol Sahasında oynanır.
  • Müsabakalarda taç atışı ayak ile kullanılır.
  • Her maçta bir hakem ve bir saha gözlemcisi olur. Gözlemci hakem ile istişare ederek maçı durdurabilir ve maçı tatil edebilir. Hakem, gözlemci ve komitenin raporlarına göre Tertip Komitesi tarafından karar verir.
  • Takımların formalarında numara olmalıdır. Her oyuncunun forma numarası belli olmalıdır.
  • Maç esnasında saha kenarında sağlık görevlisi yer alacaktır.

DİSİPLİN SUÇ VE CEZALARI

  • Tertip Komitesi üyelerine, hakemlere, oyunculara, yöneticilere ve seyircilere sözlü hakarette bulunan, küfür eden oyuncu ve yöneticiler, Tertip Komitesince turnuva dışında bırakılırlar.
  • Tertip Komitesi üyelerine, hakemlere, oyunculara, yöneticilere ve seyircilere fiili hareketlerde (kavga, darp, üzerine yürüme, tehdit vb.) bulunan oyuncu ve yöneticiler turnuvalardan süresiz men edilir.
  • Maça çıkmayan veya takımını sahadan çeken takımlar, turnuvalardan süresiz men edilir, turnuvalara katılamazlar.
  • Saha dışında bulunan yedek ve değiştirilmiş oyuncular da normal oyuncu statüsünde olup oyun kurallarına aynen uymak zorundadır.
  • Turnuva süresince alınacak tüm disiplin hükümleri Tertip Komitesi tasarrufunda olup kesindir.
  • Oyun içinde veya dışında direkt kırmızı kart gören futbolcu, yedek futbolcu veya teknik sorumluya en az iki maç oynamama cezası verilir.
  • Maç esnasında sarı kartı kırmızı karta dönüşen futbolcu, yedek futbolcu veya teknik sorumluya en az bir maç oynamama cezası verilir.
  • Maçlarda hakem kararı kesin olup, hakem ve gözlemci raporları dahilinde Tertip Komitesi takımlara maç oynamama veya turnuvadan men etme cezası verebilir.

EŞLEŞMELER:

  1. Müsabakaların oynanacağı tarih ve saatler komite tarafından belirlenir.
  2. FİNAL, Çeyrek Final ve 3’üncülük maçlarının beraberliği durumunda, maçlarda uzatma oynanmaz. Sonuç penaltı atışları ile belirlenir.
  3. Turnuva, eleme usulü olup başvuran takım sayısına göre turnuva formatı Tertip Komitesi tarafından belirlenecektir.

İTİRAZLAR:

  1. Müsabaka ile ilgili her türlü itirazlar, müsabakanın oynandığı tarihten sonraki 2 iş gününün sonuna kadar, takım yöneticisi veya takım sorumlusu tarafından yazılı olarak Tertip Komitesi’ne yapılır. Komite 3 iş günü içerisinde itirazı karara bağlar ve yazılı olarak taraflara bildirir. Tertip Komitesinin bu konudaki kararı kesindir
  2. Bu yönergede yer almayan konularla ilgili olarak Tertip Komitesi’nin alacağı kararlar kesindir.

ÖDÜLLENDİRME:

Turnuvanın Final Şöleni:

Şampiyonluk Kupası ve Madalya

2’ncilk Ödülü

3’üncülük Ödülü

Madalya

Gol Kralı Ödülü

Hakeme Plaket

KATILIM KOŞULLARI:

  • Turnuva halka açıktır.
  • Turnuvaya katılacak takımları nüfus cüzdan fotokopilerini, 1 adet vesikalık fotoğraflarını bu form ile birlikte Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze eksiksiz olarak teslim etmelidir.
  • Turnuvaya katılacak takımlar turnuva katılım ücreti ödemezler. Müsabakalar ücretsiz oynanır.
  • 18 yaşını doldurmuş herkes oynayabilir. 18 yaşından küçük olan sporcular, ailelerinden yazılı izin alarak turnuvaya katılabilirler.  9 Ekim 2008 sonrası doğanlar turnuvaya katılamazlar.
  • Turnuvada oyuncu olarak yer alan sporcuların, sportif aktivitelerde bulunmalarına engel teşkil eden herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmaması gerekmektedir. Bu konuda katılımcıların beyanı esas olup, aksi halde meydana gelebilecek herhangi bir sonuçtan Tertip Komitesi veya Adalar Belediyesi sorumlu tutulamaz. Turnuvaya katılan her futbolcu “Futbol oynamasında sakınca yoktur” beyanı imzalı olarak vermek zorundadır.

TURNUVA KURALLARINI OKUDUM VE KABUL EDİYORUM.

(Aşağıya yazı ile yazınız.)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

TURNUVAYA KATILMAMA ENGEL TEŞKİL EDECEK HERHANGİ BİR SAĞLIK SORUNUM BULUNMAMAKTADIR. (Yazı ile yazınız)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ADI SOYADI:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

TAKIM ADI:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

İLETİŞİM NO:

Paylaşmış olduğum iletişim bilgilerimin her türlü tanıtım faaliyeti kapsamında kullanılmasına, tarafımla sms, e-posta, telefon kanallarıyla iletişime geçilmesine ve belirtilen yollarla tarafıma ticari elektronik ileti gönderilmesine 6563 Sayılı elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında onay verdiğimi; bu kapsamda paylaşmış olduğum kişisel verilerimin gizliliklerinin korunması için gerekli tedbirler alınarak; 6698 Sayılı kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ve kanun ilkele uygun şekilde veri sorumlusu, yasal nedenlerle otomatik olan/olmayan yöntemler ile alınmasına, kullanılmasına, güncellemesine, değiştirilmesine, yeniden düzenlenmesine, sınıflandırılmasına, yurt içine veya yurt dışına aktarılmasına ve sair kanunlara uygun şekilde işlemesine, ilgili tüm yasal haklarım hakkında bilgilendirilmiş olarak açıkça izin (rıza/onay) verdiğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim.

İMZA:

NOT:

Kimlik fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğraf dosyaya eklenmelidir.

Turnuva kurallarını indirmek için tıklayın.

SON HABERLER