Skip to content

Uğurlar Olsun “Mahmut Hoca”

2014-2019 yılları arasında Adalar Belediye Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyeliği görevinde bulunan emekli öğretmen Mahmut Yerlikaya’yı Belediyemizde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladık.

Belediyemiz Ek Hizmet Binası Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yerlikaya’nın yakınları, Başkanımız Ali Ercan Akpolat, Başkan Yardımcılarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Personelimiz, 2014-2019 yılları arasında Adalar Belediye Başkanlığını yapmış Atilla Aytaç ve dönemin meclis üyeleri, farklı dönemlerde görev almış Belediye meclis üyeleri, Alevi Vakıflar Federasyonu, Büyükada ve Burgazada Cemevleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve Ada sakinleri katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı törende sevenleri, tabutun başında “Mahmut Hoca”larını anlattı.

BAŞKAN AKPOLAT: MAHMUT HOCAM ADA SEVDALISIYDI

Başkanımız Ali Ercan Akpolat, “Tarifi mümkün olmayan üzüntü içerisindeyiz. Acımız çok büyük. Ailesine,  yol arkadaşlarına tüm sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi. Emekli felsefe öğretmeni olan Yerlikaya’nın eğitim hayatını ve belediyeciliğini de anlatan Başkan Akpolat, “İlkeli yaşamıyla, duruşuyla tam bir Ada sevdalısıydı. Adalarımıza büyük hizmeti olmuş örnek bir insandı Mahmut Hocam. Uğurlar olsun…” diye konuştu.

Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Dr. Haydar Baki Doğan da Yerlikaya’nın Alevi Vakıflar Federasyonu ve Adalar cemevlerinin kuruluşuna verdiği büyük desteği anlatırken, “Mahmut Yerlikaya herkesin hocası ve yol göstericisi idi” dedi.

Dönemin Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise görev arkadaşı Mahmut Yerlikaya’nın  hem felsefeci hem de mücadeleci yönüne dikkat çekti ve “Mahmut Hocalar kolay yetişmiyor” dedi.

Burgazada Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Hıdır Uvaçin, Arif Aydın ve Baki Nedim Baltacı da yaptıkları konuşmalarda “Mahmut Hoca” ile anılarını paylaştılar…

Törenin ardından sevenleri, “Mahmut Hoca” larının naaşını omuzlarında taşıdı…

SON HABERLER