Skip to content

TÜM İŞLETMELERE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ANLATILDI

Zabıta Müdürlüğümüz tarafından bugün yeniden faaliyete başlayan tüm işletmelere Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri ile hazırlanan genelge tebliğ edilerek, uyulması gereken kurallar anlatıldı.
İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelgeye göre, lokanta, restoran, kafe, pastane, kahvehane, çay bahçesi, lokaller, yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmeler, bugünden itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar, spor merkezleri/tesisler 24.00’e kadar hizmet vermeye başladı. Genelgeye göre giyim pazarları başta olmak üzere sergi ve tezgâhlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarların faaliyetlerini 22.00’a kadar; spor merkezleri/ tesislerinin faaliyetlerini kendi iç düzenlemeleri çerçevesinde en geç saat 24.00’a kadar sürdürmelerine izin verilecek Bu saatlerden sonra faaliyetleri sonlandırılacak.
1 Haziran’da hizmete başlayacak umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde, iskambil, okey, tavla oynanamayacak, nargile satışları yapılamayacak.
Belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.

SON HABERLER