Skip to content

Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı


Adalar Belediyesi’nin Şubat ayı toplantılarının 1’inci birleşimi 5 Şubat Pazartesi günü belediye meclis salonunda yapıldı.
Adalar Belediye Meclisi gündeminde 6 Şubat Depremi, Can Atalay’ın milletvekilliliğinin düşürülmesi ve Adalar İmar Planları vardı.
Toplantının açılışını yapan Başkanımız Erdem Gül, geçen yıl 6 Şubat depreminde yaşamlarını yitirenleri anarak konuşmasına başladı. “6 Şubat acılı bir günün tarihi ve aynı zamanda ders çıkarılması gereken bir tarih. Halkımızın ve ülkemizin başı sağ olsun” diyen Başkanımız, olası İstanbul depremine de dikkat çekerken, depreme karşı gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini söyledi.
PLANLAR İÇİN ÖNERGE

Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kabul edilen Adalar 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları da Meclis gündemindeydi.

Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada sakinlerinden oluşan bir grup, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 28 Temmuz 2023 tarihinde askıya çıkarılan planlara yönelik itirazlarını 5 maddelik önerge ile Adalar Belediyesi Meclisi’ne sundular.

“İmar planlarının halkın katılımıyla, Adalar’ın mevcut ekonomik, sosyal, tarihi ve kültürel dokusu korunarak yeniden düzenlenmesi” istenilen önergeyi Başkan Yardımcımız Engin Çelik okudu ve ardından önerge ilgili komisyonlara havale edildi.
Gündem dışı söz alan Meclis Başkanvekilimiz Rıza Çiftçioğlu ise, cezaevinde olan Can Atalay’ın milletvekilliliğinin düşürülmesini kınadı. Kararın demokrasi ve hukukun üstünlüğüyle bağdaşmadığını vurgulayan Çiftçioğlu, “Hepimizin ortak amacı, ülkemizin demokratik değerler üzerine inşa edilmiş sağlam bir hukuk devleti olması olmalıdır” dedi ve Can Atalay’ın bir an önce özgür bırakılarak Meclis’teki yerini almasını istedi.
Başkanımız Erdem Gül ve gündem dışı söz alan Meclis Üyelerimizin yaptıkları konuşmaların ardından; gündem diğer maddelerine geçildi. Buna göre,
Afet İşleri Müdürlüğü’nün “Görev ve Çalışma Yönetmeliği” hakkındaki teklifi Hukuk Komisyonu’na
“Kıyı Ege Belediyeler Birliğine Üye Olunması” hakkındaki başkanlık teklifinin teklif karar olarak kabul edilmesinin ardından yapılan üye seçiminde Engin Çelik asil, Rıza Çiftçioğlu yedek üye seçildi.
Adalar Belediyesi Şubat Ayı Meclisi İkinci Birleşim Toplantısı 6 Şubat Salı günü saat 11.00’de yapılacak.

SON HABERLER