Skip to content

Meclis Nisan Ayı 2. Birleşim Toplantısı Gerçekleştirildi

Meclis Nisan Ayı 2. Birleşim Toplantısı Gerçekleştirildi
 
2020 Yılı Faaliyet Raporu 3 red 8 kabul oyuyla onaylandı.
 
Meclis Başkan Vekili Rıza ÇİFTÇİOĞLU tarafından açılan Meclis Toplantısı, Meclis üyelerimizden Mehmet Dündar TIRAŞ’ın izinli sayılması için yapılan oylamayla başladı. Meclis, Nisan Ayı 1.Birleşim toplantı tutanağının okunmasının ardından, faaliyet raporu görüşmeleriyle devam etti.
İlk sözü AKP grubu adına aleyhte konuşma yapan İsmail Hakkı DURMUŞ aldı. İsmail Hakkı Durmuş’un ardından söz alan DSP Meclis üyesi  Muzaffer YILDIRIM, raporun tamamını okuyup incelediğini ve salgın ortamında bu rapor için göze çarpan büyük bir olumsuzluk gözlemlemediğini dile getirerek 2021 yılında sunulacak hizmetlerin daha iyi olmasını temenni ettiğini söyledi.
 
Meclis üyelerinin ardından söz alan Başkanımız Erdem GÜL, faaliyet raporu hakkında görüşlerini dile getiren Meclis Üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Konuşmasında, Belediye olarak kurum farkı gözetmeden, Adalar’a hizmet için yapılacak tüm çalışmaları desteklediğimizi ve desteklemeye devam edeceğimizi dile getiren GÜL, geçtiğimiz günlerde Büyükada’da açılışı yapılan İBB Koordinasyon Şubesi sayesinde işbirliği ile yürütülecek çalışmaların daha da organize ve sağlıklı ilerleyeceğini söyledi. 2020 yılı içerisinde borçlanma yetkisini kullanmadan gerçekleştirilerek faaliyet raporunda sunulan hizmetler hakkında bilgi veren Başkanımız GÜL, 2019 yılından beri İBB işbirliği ile başlatılan ve devam eden projelere de değindi. Konuşmasının devamında dünyanın gündeminde olan pandemi koşullarının yarattığı olumsuzluklara yer veren GÜL; ‘’Gelmekte olan Ramazan Ayında da hem esnafımızla hem de İBB ile birlikte ihtiyacı olan adalılara yardım elimizi bilrlikte uzatacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Konuşmaların ardından 2020 yılı Faaliyet Raporu oylamasına geçildi, AKP grubunun red oyu kullandığı rapor, 8 kabul 3 red oy ile onaylandı. 

SON HABERLER