Skip to content

Kent Konseyi Başkanlığına Ali Mengü Şeker Seçildi

Adalar Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Merkezi bahçesinde yapıldı.

Hıdır Delipınar, Kemal Türkyılmaz, Recep Kızılarmak’ tan oluşan Divan Kurulu’nun yönettiği toplantıda Adalar Kaymakamlığı’nı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Feramis Çiftçioğlu temsil etti. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkanımız Ali Ercan Akpolat, kent konseylerinin önemini anlatırken, mahalle örgütlenmelerinin gerekliliğinin de altını çizdi. Başkanımız “Her adadan temsiliyetin olması, sorunların yerinde tespit edilmesi ve çözülemeyen sorunların Belediye Meclisimize getirilmesi önemlidir” dedi ve ekledi: “Adalarımızda öncelikle sorunların çözümüne yönelik güzel projelerin geliştirileceğine inancım tamdır.”

Kent konseylerini kapatılan Köy Enstitüleri ile benzerliklerini anlatan Başkanımız Ali Ercan Akpolat,  yerellerin bu günü ve geleceği için kent konseylerine büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurguladı. 

Başkan adayları Zeynep Dilek Ablak ve Mengü Şeker’ in kendilerini tanıttıkları 

Toplantıda, hazır bulunanlar oylarını kullandılar. Sandık açıldı ve seçimi Ali Mengü Şeker kazandı.

Adalar Kent Konseyi’nin yeni başkanı Mengü’yü tebrik eden Başkanımız Ali Ercan Akpolat, şeffaflığa ve katılımcılığa vurgu yaparken “Bu seçimin kaybedeni yoktur. Seçilen yönetime herkesin tam destek sunacağına gönülden inanıyorum. Seçimler Adalarımıza hayırlı olsun.” diye konuştu. 

Başkanlığa Seçilen Ali Mengü Şeker de “Adalarımızın sorunlarını çözmek için hep beraber Belediyemizle el ele çalışacağız” dedi. Seçilen yönetimi tebrik eden Zeynep Dilek Ablak da,  çalışmalara her zaman destek olacaklarını söyledi.

Ali Mengü Şeker Başkanlığındaki Adalar Kent Konseyi yönetimi ise şöyle:

Adalar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyeleri:  Mehmet Uçman Sungur, Yusuf Bahar, Hıdır Uvaçin,  Oktay Biçer, Şahika Savran, Ferda Yağız Kılıçaslan, Neslihan Erdoğdu, Nişan Aras Akmercan.

Yürütme Kurulu Yedek Üyeleri:  Kamer Alyanakyan, Şefik Doğan, Dimitri Karakaş, Şule Çeleni, Nurettin Akça, Şerafettin Sönmez, İsmail Çeltikçi, Kamil Bayrak.

 

 

SON HABERLER