Skip to content

İmzaladığımız Memur Sözleşmesiyle “ÖNCE KADINLAR” dedik…

İmzaladığımız Memur Sözleşmesiyle “ÖNCE KADINLAR” dedik…
Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde, çalışanların sosyal ve ekonomik koşullarını güvence altına alan sendikal hakların önemi de her geçen gün artıyor.
KESK’e bağlı TÜM-BEL–SEN 3. Nolu Şube Başkanı Hıdır Demirtaş ve sendika temsilcileriyle bir araya gelen Başkanımız Erdem Gül, memurların yaşam koşullarını iyileştirecek Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladı. İmza törenine, Başkan Yardımcıları Engin Çelik, Songül Özdemir ile temsilciler katıldı.
Toplu iş sözleşmesinde sosyal haklar, ulaşım hakları, mali hakların iyileştirilmesine yönelik maddelerin yanı sıra aile içi şiddete ilişkin maddeler de bulunuyor.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HÜKÜMLERİNE GÖRE…
İstanbul Sözleşmesi hükümlerine göre düzenlenen madde şöyle “Çalışanın aile içi şiddet uyguladığı durumlarda; bir sosyal hizmet uzmanı veya psikologdan alınmış sosyal inceleme raporu, herhangi bir sağlık kuruluşundan alınmış sağlık raporu, mahkeme kararı, karakol veya savcılık tutanağı belgelerinden herhangi biri ile başvurusu halinde bu sözleşmeden doğan mali haklar mağdur eşe ödenir.”
8 MART VE REGL İZNİ
Sözleşmede kadınlar için de birçok ayrıcalık yer alırken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 1 gün izin ve ayda 1 gün regl izni verilecek.

SON HABERLER