Skip to content

İl Afet ve İlçe Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi.


Vali Yardımcısı Mahmut HERSANLIOĞLU tarafından Büyükada’da düzenlenen toplantıya Adalar Kaymakamı Abdurrahman İNAN, Başkanımız Erdem GÜL ile kamu kurum yönetici ve temsilcileri katıldı.

Adalar İlçesi ve afet çalışmaları hakkında Vali Yardımcısı Mahmut HERSANLIOĞLU’na bilgi veren Adalar Kaymakamı Abdurrahman İNAN; konuşmasında tsunami riskine dikkat çekerek, Adalar İlçesi olarak deprem hazırlıkları için tüm kamu kurumları ve kuruluşlarıyla koordineli biçimde çalışıldığını belirtti ve Adalar halkının deprem konusunda bilinçli olduğunu vurguladı.

Kaymakamın ardından söz alan Başkanımız Erdem Gül ise konuşmasında “İlçemizdeki binaların genelde 2000 yılı öncesi yapılan binalar olduğunu, bu binaların zemin yapılarının genel olarak iyi olduğu değerlendirilse de yapı stoğunda kullanılan inşaat malzeme kalitesinin düşük olduğunun göz ardı edilemeyeceğini söyledi ve Adaların SİT alanı olması sebebiyle bina güçlendirme sürecinin daha uzun sürdüğünü belirtti. Başkanımız konuşmasını Adalarda çok katlı yapıların olmamasından kaynaklı şanslı olduğumuzun altını çizerek tamamladı.

SON HABERLER