Skip to content

İETT Genel Müdürü Ada Sakinleriyle Bir Araya Geldi

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Adalar genelinde İETT’ye ait toplam 170 araç olduğunu, buna karşı bireysel akülü sayısının 11 binin üstünde olduğuna dikkat çekerken, “Amacımız, toplu taşımayla Adalıların hayatını kolaylaştırmaktır” dedi. Ada halkına duyarlılıkları için teşekkür eden Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat ise “İçinizden seçilmiş bir Adalı olarak söylüyorum; ben bir Belediye Başkanı olarak bisiklet kullanıyorum. Sağlığı elveren herkesin de bisiklet kullanmasını tavsiye ediyorum. Adalı bir arkadaşınız, komşunuz ve Belediye Başkanınız olarak Adalar’ımızı koruyacağımıza söz veriyorum.” dedi.

Toplu ulaşım hizmetinde kullanılmak üzere İETT Genel Müdürlüğü tarafından Adalar’ımıza getirilen araçlarla ilgili, Adalar Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat’ın moderatörlüğünde İETT Genel Müdürü İrfan Demet’in katılımıyla halk toplantısı düzenlendi. Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen toplantıya İBB Ulaşım Daire Başkanlığı ve İETT Genel Müdürlüğü Yetkilileri, İBB Meclisi Ulaşım Komisyonu Temsilcileri, CHP Grup Başkan Vekili ve İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü, Adalar Belediye Başkan Yardımcılarımız, Meclis Üyelerimiz, STK temsilcileri ve Adalar halkı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkanımız Ali Ercan Akpolat, Adalı kimliğine vurgu yaparak Adalılara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederken, aynı hassasiyetin bireysel kullanılan akülü araçlara karşı da gösterilmesini beklediğini söyledi. Ada içi ulaşımda asıl sorunun yaya hakkını gasp eden, aşırı hız yaparak kazalara neden olan ve ada içi trafik sorunu yaratan bireysel kullanımlı akülü araçlar olduğunun altını çizen Başkanımız şöyle konuştu:

“İçinizden seçilmiş bir Adalı olarak söylüyorum; ben bir Belediye Başkanı olarak bisiklet kullanıyorum. Sağlığı elveren herkesin de bisiklet kullanmasını tavsiye ediyorum. Adalar’da öncelikli sorunumuz sokaklarda yürümekte zorluk çektiğimiz akülü araçlardır. Kimsenin akülü araçlarını elinden alma gibi bir derdimiz yok, bu konudaki UKOME kararları hepimizin bilgisi dahilinde. Amacımız Adalar’ımızı daha yaşanılır hale getirmek. Bunu hep beraber başaracağız.

İlçemizde itfaiye ve iş araçları gibi kamu araçlarının dışında çok araç olmasını ben de doğru bulmuyorum.  Fakat şunu da göz ardı etmemek gerek; Adalar’ımızda herkes yürüyemiyor, bisiklet kullanamıyor, hastalarımız, yaşlılarımız var ve onların ihtiyaçlarını karşılayacak araçlara ihtiyacımız var.  Bu nedenle önceliğimiz Ada halkının ulaşım sorununu çözmek olacak. Biz bu konudaki ulaşım modelimizi İBB ve İETT temsilcileri ile paylaştık.” 

Bu noktada katılımcılara ulaşım modelinin görselini de paylaşan Başkanımız sözlerine şu şekilde devam etti:“Bugün burada bu toplantıyı düzenliyor olmamız çok önemli. Kaygılarınız konusunda sizi anlıyorum. Adalı bir arkadaşınız, komşunuz ve Belediye Başkanınız olarak Adalar’ımızı koruyacağımıza söz veriyorum.”

İETT GENEL MÜDÜRÜ: TESCİL ENGELİNE TAKILDIK

İETT Genel Müdürü İrfan Demet ise konuşmasına Ada içi ulaşımda gelinen süreci anlatarak başladı. 2020 yılında faytonların kaldırılmasını ve ardından İETT tarafından ilçemize elektrikli “adabüs” araçlarının getirilme aşamalarını belgeleriyle sunan Demet, “L tipi olan adabüs araçlarımızı adaya getirdiğimizde tescilli araçlar olmadığı gerekçesiyle gerçekleşmedi. Böyle olduğu için devamını da getiremedik. Bu nedenledir ki elimizde tescilli olan 12 aracı geçtiğimiz hafta Adalar’a getirdik. Tescilsiz araçlar için izin çıkarsa biz de bu son 12 aracı çekeriz, adabüsleri getiririz” dedi.

23 Mayıs’ta ilçemize getirdikleri toplu ulaşım araçlarının Adalar’ımızın doğasına uygun yapılması için çeşitli şirketlerle yaptıkları görüşmeleri ve iptal edilen ihaleleri de bir bir açıklayan Demet şöyle devam etti:

“Amacımız çevre dostu ve Ada dokusuna uygun nostaljik tramvay görüntüsünde araçlar yaptırmaktı ama maalesef ihaleler yapılamadı. Ama gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim; Adaya getirdiğimiz son toplu taşıma araçları da elektrikle çalışıyor ve çevreye zarar vermiyor. Modelinin farklı olması için biz de gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yaptık ama alternatif bir model oluşturamadık. Siz Adalıların önerilerine açığız. Bir çözüm masası oluşturabiliriz ve bir çalıştay düzenleyebiliriz.”

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Adalar genelinde İETT’ye ait toplam 170 araç olduğunu, bireysel akülü araç sayısının ise 11 binin üstünde olduğuna dikkat çekerken amacın toplu taşımayla Adalıların hayatını kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Toplantıya büyük ilgi gösteren Ada sakinleri de görüş, öneri ve taleplerini detaylı olarak dile getirdiler. Toplantının moderasyonunu yürüten Başkanımız Ali Ercan Akpolat, Ada halkının yanında olduğunu yineledi, katılımcılara bir kez daha teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

 

 



 

SON HABERLER