Skip to content

İBB Ekim Ayı Meclis toplantısında Büyükada İskelesi gündemdeydi…

BAŞKAN GÜL:
TARİHİ BİNANIN ÜST KISMI TÜM ADALILARIN, TÜM İSTANBULLULARINDIR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısının bugünkü oturumuna Büyükada İskelesi damga vurdu. Meclis kürsüsünden konuşan Belediye Başkanımız Erdem GÜL, tarihi binanın tek bir gruba, zümreye ait olamayacağını, buranın tüm Adalıların, tüm İstanbulluların olduğunu vurguladı.
Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Meclis toplantısının gündem dışı konuşmalar bölümünde Büyükada İskelesi vardı. AKP Meclis Üyesi Erdem Kertişçi, tahliye girişiminin hukuksuz olduğunu savunurken, CHP’yi  ‘işgalci’ olmakla suçladı ve “Kayıp atlarla ilgili algı operasyonu yapılıyor” dedi. 
Kertişçi’nin konuşmasının ardından söz alan Başkanımız Erdem Gül,  “AK Partili arkadaşımız bir işgal girişiminden bahsetti. İşgal silahla tankla olur. Burada yaşayan bir işgal değildir, kelimeleri hafifletmeyelim” dedi ve ekledi:  
“Kayıp atlardan bahsediliyor. İBB Meclisinde biz atlar meselesini, faytonlar meselesini mutabakatla geçirdik. Atlar süreci de mülki amirlikle, İlçe Tarım’la, Emniyet’le birlikte yürütüldü ama ne zaman ki bir 128 milyar tartışması çıktı o zaman Adalar’da kayıp atlar meselesi konuşuldu.  Ancak ben burada size İstanbul’un önemli bir kaybından bahsedeceğim. Adalar’daki tarihi iskelemiz neredeyse 100 yıllık bir bina. Ancak İskelenin üst katı vakfa kiralandığı 3 yıldan bu yana kayıp. Adaların önemli bir kültür varlığı olan bu yer işlevsiz kalmış durumda!”

SON HABERLER