Skip to content

İBB Başkanımız Büyükada’yı ziyaret etti

Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bugün Büyükada’yı ziyaret ederek yeniden inşası tamamlanan Nizam Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükada Şehir Hatları İskelesi’nden karşılanan İmamoğlu’na Başkanımız Erdem Gül, Başkan Yardımcılarımız Engin Çelik, Sevgi Ünsal, Songül Özdemir ile CHP’li Meclis Üyelerimiz eşlik etti.

Şehir Hatları İskele esnafını, Saat Meydanı ve Eski Fayton Meydanı esnafını ziyaret eden İmamoğlu, ardından Ada sakinleriyle birlikte Nizam Camii’nde Cuma Namazı kıldı. Camii’nin açılış törenini gerçekleştiren İmamoğlu, depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen yapının yeniden inşa sürecini anlatırken, Ada’nın doğasına uygun özel bir tasarımla ve güçlendirilmiş haliyle Nizam Camii’ni yeniden hizmete sunduklarını söyledi.

“BÜTÜN İNANÇLARIN BİR ARADA YAŞADIĞI ÖZEL BİR COĞRAFYA”

Farklı inançların kardeşçe bir arada yaşadığı Adalar’ın önemini ve ibadethanelerin manevi yönüne de değinen İmamoğlu, “Büyükada’nın çok önemli bir özelliği var; burası bütün inançların bir arada yaşadığı özel bir coğrafya. Burada her inançtan insan sonsuz bir sevgi ve saygı içerisinde yaşıyor.

Nizam Camii’nin, bütün inançlarıyla birlikte, Büyükada’da açılması bizim için çok kıymetli. Bu açılış, dünya barışına, dünya huzuruna önemli ve güzel mesajlar gönderen bir açılıştır.” dedi.

Büyükada gezisi kapsamında İSKİ Atık Su Hatlarının Kazısız Teknoloji Yöntemiyle Rehabilitasyonu ile Büyükada Balıkçı Barınağı Peyzaj Proje çalışmalarını da yerinde inceleyen İmamoğlu, daha sonra Ada’dan ayrıldı.

SON HABERLER