Skip to content

Gençlerimizin Geleceği İçin El Ele Verdik

Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile hayata geçirdiğimiz “Okutan Adalar” projesiyle Adalar’da yaşayan ve imkanları sınırlı olan üniversite öğrencilerinin eğitim yolculuklarına ışık tutmaya devam ediyoruz.  

Öğrencilerimize burs desteği verilmesi amacıyla iki yıl önce başlatılan projenin protokolünü yeniledik. Yenilenen protokolle birlikte proje, Büyükada, Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada’da yaşayan pek çok gence umut olmaya devam edecek.

Okutan Adalar Projesi’nin protokol imza töreni Çelik Gülersoy Kültür Merkezi Belediye Ek Hizmet Binası Bahçesi’nde yapıldı. Törene Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Meclis Üyelerimiz, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ile TEV Yönetim Kurulu Üyeleri, TEV Mezun Bursiyerleri ve Ada sakinleri katıldı.

Başkanımız Akpolat: “Aydınlık ve güzel bir gelecek için”

Törende konuşan Başkanımız Ali Ercan Akpolat,  eğitimin ve  “Okutan Adalar”  projenin önemini şu sözlerle dile getirdi:

“Eğitim ve öğretim hakkı, ülkemizde yaşayan her gencimiz için temel hak ve özgürlüklerden birisidir. Aynı zamanda ülkemizin geleceği, toplumumuzun refahı açısından da hayati önem taşımaktadır.

Bizlerin en büyük görevi Adalar’da büyüyen her bir çocuğumuzun eğitim yolculuğunda karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek ve hayal ettiği geleceğe adım atabilmesi için yanlarında olmaktır. Onların umutları, bizim sorumluluğumuzdur.  İşte bu yüzden, günümüzün zorlu ekonomik şartlarında gençlerimizin eğitim koşullarını iyileştirebilmek, onlara daha aydınlık ve güzel bir gelecek kurabilmek için Türk Eğitim Vakfı ile el ele vererek Okutan Adalar projesini hayata  geçiriyoruz.

Bu projeyle sadece burs desteği vermiyoruz. Fikri hür, vicdanı hür nesillerimize ‘Yalnız değilsiniz, biz sizin yanındayız’ diyoruz.  Bir gencin hayatını değiştirmek, bir toplumun geleceğini değiştirmek demektir. Gelin Okutan Adalar ile gençlerimizin hayallerine ışık olalım. Hep birlikte onların yarınlarını eğitimle inşa edelim.”

TEV Başkanı Tekbaş: Gurur duyuyoruz

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise şöyle konuştu:

“Eğitim, toplumların geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Adalar Belediyesi ile iş birliği içerisinde gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için bu projeyi hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. ‘Okutan Adalar Projesi’ ile Adalar’da yaşayan ve imkânsızlıklar nedeniyle desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimizin yanında olacağız. Türk Eğitim Vakfı olarak, 57 yıldır olduğu gibi, gençlerimize umut olmaya ve onların eğitim yolculuklarını desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz. Sayın Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat’a, Adalar Belediyesi’ne ve projeye katkıda bulunan tüm gönüllülere en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte attığımız bu adımın, gençlerimizin hayatlarını aydınlatacağına ve onların başarılarını destekleyeceğine inancımız tamdır.”

TEV Mezun Bursiyerleri de yaptıkları konuşmalarda, Türk Eğitim Vakfı bursları sayesinde hayallerine adım adım nasıl ulaştıklarını anlattılar…

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş tarafından  “Okutan Adalar” proje protokolü imzalandı.

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 280 bini aşkın yurt içi ve 2 binden fazla yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 33 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Bilgi için: Artı İletişim Yönetimi I 0212 347 03 30 I tev@artipr.com.tr

SON HABERLER