Skip to content

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI’NIN BİRİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI’NIN BİRİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

Erdem GÜL başkanlığındaki Belediye Meclisimiz, Eylül ayı olağan toplantısının birinci birleşimini gerçekleştirdi. Toplantının açılışını yapan Başkan GÜL,  ülke ve dünya gündemini değerlendirirken tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına dikkat çekti. Salgın nedeniyle tüm dünyayı sarsan ekonomik krize değinen GÜL,  öğrencisinden işçisine, esnafından memuruna tüm kesimlerin bu krizden yoğun bir şekilde etkilendiğini söyledi ve bu zor günlerin bir an önce  bitmesi temennisinde bulundu.

Ağustos ve Eylül aylarının önemli günlerini de bir bir anan Başkan GÜL, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü bir kez daha kutlarken; Eylül ayının karanlık günleri olan 6-7 Eylül olaylarını ve 12 Eylül Darbesini lanetledi.

Başkan GÜL’ün gündeminde Heybeliada Sanatoryumu da vardı. İlçe olarak sağlık alanında sıkıntılar çektiğimizi, donanımlı hastane ve ekipmanın olmadığını hatırlatan GÜL, “Belediye olarak daha önce yaptığımız yazışmalarla  buranın bir sağlık kuruluşuna dönüştürülmesini talep etmiştik. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde Sanatoryum’un bir sağlık merkezi olması bizim için çok anlamlı ve gerekliydi. Adalar Belediyesi olarak Hükümete bir çağrı yaparak kararlarını gözden geçirmelerini istedik. Bu talebin değerlendirilmesini umuyoruz” dedi.

DSP Meclis Üyesi Muzaffer Yıldırım da yaptığı konuşmada Sanatoryum’un bilime hizmet edecek bir merkeze dönüştürülmesi gerektiğini vurgularken, “Cumhuriyet’in değerleri bir bir yok ediliyor. Herkesi Atatürk’ün 1924’te kurduğu Sanatoryuma sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.  Ak Parti Meclis Üyeleri İsmail Hakkı Durmuş, Ali Fuat Akalın ve Kemal Türkyılmaz da Hükümetin, Heybeliada Sanatoryumu için aldığı karara ilişkin görüşlerini dile getirdiler.  

SON HABERLER