Dünya Karikatüristleri Çevre Günü İçin Çizdi

5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker önderliğinde dünyanın dört bir yanından 63 karikatüristin Adalar Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinliği için çizdiği eserler sergilenmeye başlandı.
Serginin açılış konuşmasını yapan başkanımız Erdem GÜL bugün aramızdan ayrılan Latif Demirci’yi andı ve sözü Metin Peker’e bıraktı.
Karikatürcüler Derneği’nin  kuruluşuyla söze başlayan Peker, konuşmasında kapitalist düzenin; çevreye, canlılara, toprağa ve ağaca korkunç bir saldırı yaptığını söyleyerek  bu serginin saldırılara tepki veren karikatüristlerin bir başkaldırısı olduğunu vurguladı. Adalar Belediyesi Ek Hizmet Binasi Çelik Gülersoy Kültür Merkezi bahçesinde bulunan sergi  12 Haziran’a kadar ziyaret edilebilir.