Skip to content

Büyükada’da 23 Nisan Çocuk Festivali Coşkusu

İstanbul Büyükşehir Belediyemizle birlikte Büyükada Atatürk Meydanı’nda “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali”ni düzenledik.

Adalıların büyük ilgi gösterdiği festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat yaptı. Eşi Yüksel Akpolat ile Adalıların huzuruna çıkan Başkanımız, Adalarımızda böylesine anlamlı bir festival düzenleyen İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, İBB Kültür Daire Başkanı T. Volkan Aslan’a,  İBB ve Adalar Belediyesi emekçilerine teşekkürlerini sundu.

“Meksika ve Slovakya’dan buraya gelerek kendi halk oyunlarını sergileyecek olan minik kardeşlerime de bir özel teşekkür sunmak istiyorum” diyen Başkanımız, misafirlerini onların diliyle selamladı.

Günün anlam ve önemine dikkat çeken Başkanımız; “Bundan tam 104 yıl önce, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Bu günün ışığında, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün dünya çocuklarına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan etti. Kutlu olsun!  Bir kez daha, burada, Cumhuriyeti ve bu bayramı bizlere emanet eden Ulu Önderimiz Atatürk’ü ve kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi ve sahneyi çocuklara bıraktı.

İllüzyon, kukla, pandomim, maskot, balon katlama, bando ve zumba gösterilerinin sahnelendiği ve ikramların yapıldığı festival, Meksika ve Slovakya halk danslarının coşkusu ile sona erdi.

 

 

 

SON HABERLER