Skip to content

Belediye Meclisimizi Burgazadalılarla Birlikte Yaptık

Ali Ercan Akpolat Başkanlığındaki Adalar Belediye Meclisimizin Haziran ayı toplantılarının birinci birleşimini Burgazada’da Adalıların katılımıyla gerçekleştirdik.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından meclis açılış konuşmasını yapan Başkanımız Ali Ercan Akpolat, İstanbul Küçükçekmece’de bir binanın çökmesi sonucu hayatı kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Haziran ayının edebiyatımızın önemli isimlerini yitirdiğimiz hüzünlü bir ay olduğunu ifade eden Başkanımız, Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmet Arif’i tek tek saygıyla andı.

Burgazada’nın özelliğini ve güzelliklerini de anlatan Başkanımız, akülü araçların bu güzelliği bozmasına izin vermeyeceklerini vurgularken, hayvanların yaşam hakkına dikkat çekti ve herkesi daha duyarlı olmaya ve kurallara uymaya çağırdı.

“SOKAĞA SAİT FAİK ABASIYANIK İSMİ VERİLSİN”

Başkanımızın konuşmasının ardından Meclis Üyemiz Nesimi Aday, edebiyatımızın önemli isimlerinden Sait Faik Abasıyanık’ın Müze Evi’nin bulunduğu Çayır Sokak isminin Sait Faik Abasıyanık olarak değiştirilmesi için önerge verdi.

Meclis oylamasına sunulan önerge, İmar, Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.

Meclis gündeminin değerlendirilmesinin ardından Başkanımız Ali Ercan Akpolat ve Meclis Üyelerimiz Ada halkının sorularını cevapladı, talep ve önerileri dinledi.

TEMMUZ AYI TOPLANTISI HEYBELİADA’DA

Başkanımız, seçim vaatlerinden biri olan meclis toplantılarımızı her adada halkla birlikte yapacakları vaadini yeniledi. Haziran ayı toplantılarının 2. birleşim toplantısı 7 Haziran Cuma günü Belediye Hizmet Binamızın Meclis Salonunda yapılacak. Temmuz ayı toplantısı ise Heybeliada’da gerçekleştirilecek.

SON HABERLER