Skip to content

Başkanımız, Ada Halkına Teşekkürlerini Sundu


Adalar Belediye Meclisi gündeminde Başkanımız Erdem Gül’ün gazetecilik yaptığı dönemde hakkında açılan davanın hapis cezasıyla sonuçlanması, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Ada halkının Meclise taşıdığı İmar Planları vardı.
Adalar Belediyesi’nin Mart ayı toplantılarının birinci birleşimi 4 Mart Pazartesi günü belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantının açılışını yapan Başkanımız Erdem Gül, Mart ayı toplantı bileşimleriyle birlikte görev süreçlerini tamamladıklarını hatırlatırken, Ada halkına da şu cümlelerle teşekkür dileklerini sundu:
“Adalar Belediye Meclisi olarak beş yıllık sürecimizi tamamladık. Buradan Ada halkına sevgi ve saygılarımızı iletiyor ve bizimle birlikte yol yürüdükleri için şükranlarımızı sunuyoruz. Eğer istemeden de olsa kalbini kırdığımız bir Adalı varsa da, kendisinden özür diliyoruz. Bilerek olmamıştır. Görevimiz boyunca yaptıklarımız ve yapamadıklarımız var, başardıklarımız ve başaramadıklarımız var. Bunların takdirini Ada halkına bırakıyoruz. Yeni dönemde görev alacak arkadaşlara başarılar diliyoruz, yolları açık olsun.”
Başkan Yardımcımız Engin Çelik de, “Bizden sonra gelecek arkadaşlar bayrağı dalgalandırmaya devam edeceklerdir, başarılar diliyorum” dedi.
Meclis Üyesi Kemal Türkyılmaz da “Ne yaptıysak Adalarımız için yaptık” dedi. Son konuşmasını ikinci oturumda yapacağını belirten Meclis Üyesi İsmail Hakkı Durmuş ise, Mart ayının önemli tarihleri olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü, 14 Mart Tıp Bayramı, 18 Mart Çanakkale Zaferi, 21 Mart Nevruz Bayramı ve Orman Haftası’nın önemine dikkat çekti.
“BAŞKANIMIZA VERİLEN HAPİS CEZASI KABUL EDİLEMEZ”
Meclis Başkanvekilimiz Rıza Çiftçioğlu ise yaptığı konuşmada basın özgürlüğü ve yerel yönetimler üzerindeki baskılara dikkat çekti. Belediye Başkanımız Erdem Gül’ün Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilciliği yaptığı dönemlerde gazetede yayınlanan haber nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Çiftçioğlu, “Bu karar, sadece Başkanımız Erdem Gül’e verilmiş bir ceza değil; demokrasimizin, ifade özgürlüğümüzün ve adil yargılanma hakkımızın ihlal edildiği anlamına gelmektedir. Bu karar, basın özgürlüğüne ve yerel yönetimlerin bağımsızlığına vurulmuş bir darbedir. Kınıyorum!” diye konuştu.
ADALAR İMAR PLANLARI
Ada sakinlerinin de izlediği toplantının bir başka gündemi de Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kabul edilen Adalar 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları idi.
Geçtiğimiz ay planlara yönelik itirazlarını 5 maddelik önerge ile Adalar Belediyesi Meclisi’ne sunan Adalılar, “İmar planlarının halkın katılımıyla, Adalar’ın mevcut ekonomik, sosyal, tarihi ve kültürel dokusu korunarak yeniden düzenlenmesi” taleplerini yinelediler.

Önerge üzerine Adalar Belediye Meclisi bünyesinde oluşturulan İmar Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonu görüşü Başkan Yardımcımız Engin Çelik tarafından okundu. Raporda, Ada sakinlerinin barınma ve yaşam hakkının gözetilerek kendilerine mevcut haklarının verilmesi adına; kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde sürecin başlatılacağı kaydedildi.
GÜL: ADALARI KORUMA MÜCADELESİ DEVAM EDECEK
Adaların ormanıyla, kıyılarıyla halkın olduğunu vurgulayan Başkanımız Erdem Gül , Adaları koruma mücadelesi devam edecek” dedi.
Adalar Belediyesi kadın emekçilerinin ve tüm Adalı kadınların 8 Mart’ını da kutlayan Başkanımız, gündem maddelerinin görüşülmesi için sözü Meclis’e bıraktı.
Buna göre;
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün “Müdürlük Kurulması” hakkındaki teklifi, teklif karar olarak kabul edilirken;
İşletme Müdürlüğü’nün “Sera Ücret Tarifesi” hakkındaki teklifi ise Plan Bütçe komisyonuna havale edildi.
8 Mart Cuma günü yapılacak Mart ayı ikinci birleşim toplantısı, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 6 Mart Çarşamba günü yapılması karar altına alındı.

SON HABERLER