Skip to content

BAŞKAN GÜL’DEN ADALI KADINLARA 8 MART ÇAĞRISI

BAŞKAN GÜL’DEN ADALI KADINLARA 8 MART ÇAĞRISI
Belediye Meclisimiz, aylık olağan toplantısının ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Toplantının açılışını yapan Başkanımız Erdem GÜL, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. Dünyanın yarısını oluşturan kadınların, ekonomik, sosyal, siyasal alanda hak ihlallerine maruz kaldığını hatırlatan Başkan GÜL, kadın cinayetlerine dikkat çekti. Ülkemizde kadınların yaşam haklarının ihlal edildiğinin altını çizen GÜL, eşit ve özgür bir yaşam için daha faza mücadele etmek gerektiğini belirtirken, kadınların ekonomik, siyasal, sosyal hayata katılımı için yerel yönetimlere büyük sorumluluk ve görev düştüğünü kaydetti.
Başkan Erdem GÜL, Adalı tüm kadınları, 8 Mart Pazar günü, saat 15.30’da Belediyemiz önünde başlayacak 8 Mart yürüyüşüne davet etti.
Meclis Üyeleri Ali Fuat AKALIN ve İsmail Hakkı DURMUŞ da Meclis Kürsüsünden yaptıkları konuşmalarda Mart ayının önemli günlerinden olan 8 Mart Kadınlar Günü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Kütüphaneler Haftası’nın anlam ve önemini ifade eden birer konuşma yaptılar. DURMUŞ, kültürel ve sosyal hayata katılımın arttırılması için kadınlara “pozitif ayrımcılık” yapılması gerektiğini söyledi.

SON HABERLER