Skip to content

“Adalar’ın Efsane Sporcuları” Etkinlikleri Gerçekleşti

Lefter Küçükandonyadis’den boks efsanesi Garbis Zakaryan’a kadar, farklı branşlarda milli olmuş sporcuların anıldığı “Adalar’ın Efsane Sporcuları”  etkinlikleri 29 Temmuz’da sergi açılışı ile başlayarak, 31 Temmuz’da madalya ve ödül törenleriyle sona erdi.
3 gün süren etkinliklerde; Adalar’ın Milli Sporcuları sergisi, Adalı sporcuların bandolu kortej yürüyüşleri, “Cafe Aman İstanbul” konseri ve Adalar’da faaliyet gösteren kulüpler arasında turnuva maçları gerçekleşti.
Etkinliğin son günü olan 31 Temmuz Pazar günü yapılan turnuva maçlarında; Burgazada Takımı birinci olurken, İkinci Büyükada oldu. Heybeliada’yla Kınalıada ise üçüncülüğü paylaştı. 
Sporculara madalya ve ödüllerini veren Başkanımız Erdem Gül, bu etkinliği gerçekleştiren ve emekleri geçen herkese teşekkür ederek tüm sporcuları tebrik etti. Adalardaki çeşitlikleri zenginlik olarak gördüğünü söyleyen Başkanımız Erdem Gül,  sporu; barışın ve kardeşliğin öncüsü olarak gördüğünü ifade ederek “ilerleyen yıllarda da devam edecek bu etkinliğimizi seneye Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır olarak daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

SON HABERLER