Skip to content

Adalar’da Çağdaş Eğitim Merkezi Açıldı

Büyükada’da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Aylin Ayla Yurdakurban Çağdaş Etkinlik Merkezi açıldı. 19 Mayıs Pazar günü yapılan açılış Adalar’da büyük bir sevinçle karşılandı. Bu sevince ortak olanlardan biri de Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat idi.

Dernek yönetimiyle beraber, kurdeleyi keserek Çağdaş Etkinlik Merkezi’nin açılışını yapan Akpolat, Türkan Saylan ve yol arkadaşlarının ÇYDD’yi kurarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği toplumsal hedeflere ulaşabilmenin hayalini kurduklarını ve bunun mücadelesini verdiklerini hatırlatırken, “Atatürk devrimlerinden aldığımız güçle; adalet, özgürlük ve insan haklarına olan bağlılığımızla, çağdaş bir Türkiye ve aydınlık yarınlar için Türkan Saylan Hocamızın izinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın konuşması şöyle:

“Bundan tam 35 yıl önce modern bir Türkiye ve aydınlık yarınlar için Türkan Saylan ve yol arkadaşları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği toplumsal hedeflere ulaşabilmenin hayalini kurdular ve bunun mücadelesini verdiler.

Her zaman ve her koşulda, Cumhuriyetin kazanımlarını savunmak ve başta laiklik ilkesi olmak üzere bu kazanımları koruyabilmek adına vermiş oldukları bu kutsal mücadele önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum.

Eğitimde fırsat eşitliği ve özellikle kız çocuklarımızın eğitim hayatına dahil olabilmeleri için yurdumuzun her köşesinde vermiş oldukları bu mücadelenin karşılığında binlerce eğitim neferi yetişmiştir. Yetişen bu neferler, şimdilerde çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim vererek bu misyonu gün geçtikçe büyütmekte ve ülkemize hizmet vermektedir.

Bu mücadelenin mimarı 15 yıl önce aramızdan ayrılan kıymetli hocamız Prof. Dr. Türkan Saylan’ı bir kez daha rahmetle anıyor, yol arkadaşlarına minnetlerimi sunuyorum.

Bizler de Atatürk devrimlerinden aldığımız güçle; adalet, özgürlük ve insan haklarına olan bağlılığımızla Çağdaş bir Türkiye ve aydınlık yarınlar için Türkan Saylan Hocamızın izinde çalışmaya devam edeceğiz.”

SON HABERLER