Orman Yangınlarıyla Mücadele Kararı

İstanbul Valiliği, yangın tehdidi nedeniyle kentteki ormanlara girişleri 10 Haziran 2024 – 15 Ekim 2024 tarihleri arasında kısıtladı. Valilikten yapılan açıklamada, “Yaz mevsiminin gelmesiyle ormanlık alanlarda araç ve insan hareketliliğinin önemli ölçüde arttığı gözlemlenmektedir. Bu artışa paralel olarak her yıl yaz aylarında yaşanan ve İstanbul’umuzun ormanlarında ciddi hasarlar oluşturan orman yangınlarının önüne geçebilmek amacıyla bir dizi tedbir alınmıştır” denildi.

İlçemiz Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonluğunca alınan 06.06.2024 tarih ve 2024/1 sayılı karar da ise şöyle denildi:

Komisyon kararında “Adalar İlçesindeki ormanlık alanlarda ve ormana yakın yerlerde ısınmak, eğlenmek, çadır kurmak, mangal ve semaver yakmak, anız ve bitki örtüsü yakmak ve benzeri maksatla ateş yakmak ve konaklamak gibi faaliyetler nedeniyle çevreyi rahatsız etmenin yasaklanması, yangın olaylarının önüne geçilmesi amacıyla, yetkili makamlarca belirlenmiş mesire yerleri ve tabiat parkları dışında kalan alanlar dışında her ne sebeple olursa olsun uymayanlara idari para cezası uygulanmasını  kapsar” denildi.

SON DUYURULAR